CD&V Geel wil de evaluatieperiode voor de gewijzigde verkeerssituatie in het stadscentrum verkorten. In eerste instantie werd een periode van 6 maanden vooropgesteld om de voorlopige wijziging en proefopstelling te beoordelen, maar volgens CD&V bestaat er een noodzaak om die tijd in te korten.

Sinds de doorvoering van de wijzigingen begin februari dienden er al enkele aanpassingen te gebeuren om de veiligheid en de doorstroming in het centrum te verbeteren.  “Deze ad hoc aanpassingen zijn echter zeer verwarrend voor automobilisten en fietsers, verleggen in bepaalde gevallen het probleem en zorgen ervoor dat het overzicht op de situatie verloren gaat”, meent Griet Smaers. “CD&V Geel wil daarom de situatie op zeer korte termijn weer in zijn geheel bekijken om met een duidelijke visie gefundeerde aanpassingen te kunnen doorvoeren.”  De huidige proefopstelling beantwoordt na een maand niet aan de vooropgestelde uitgangspunten van een betere bereikbaarheid van het centrum. Belangrijke vragen naar veiligheid, leefbaarheid, tijdswinst en bereikbaarheid dringen zich thans met de voorlopige proefopstelling op.

 

Concreet wil CD&V de proefperiode van een half jaar terugbrengen naar maximaal 3 maanden en vraagt zij dat de komende weken en dagen de bevindingen van burgers, politie en andere betrokkenen grondig worden besproken in de mobiliteitsraad.  Hier dient het nodige advies gegeven te worden om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te garanderen en de bereikbaarheid en leefbaarheid van Geel te verbeteren.